fbpx
Henra-2022-Logo-RGB-04.2

Waar moet je op letten bij het kopen van een aanhanger?

Het kopen van een aanhanger kan een belangrijke investering zijn, of je nu van plan bent om hem te gebruiken voor zakelijke doeleinden of voor persoonlijk gebruik. Het is essentieel om de juiste aanhanger te kiezen die past bij jouw behoeften en die voldoet aan de wettelijke vereisten. Bij Henra bieden wij diverse aanhangers aan waar jij elke dag op kunt vertrouwen. Bekijk onze Plateauwagen Major, Plateauwagen Craft, 3-Zijdige Kipper, Machinetransporter, Achterwaartse Kipper, Bakwagen, Gesloten Bakwagen, Autotransporter en Paardentrailer. In deze blog bespreken we enkele belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van een aanhanger.

Het bepalen van je behoeften

Voordat je een aanhanger koopt, is het belangrijk om je behoeften te bepalen. Bedenk waarvoor je de aanhanger gaat gebruiken: het vervoeren van goederen, het meenemen van voertuigen, of misschien voor recreatieve doeleinden zoals kamperen. Welke aanhangwagen ook het beste past bij jouw werkzaamheden, wij kunnen hem volledig aanpassen aan jouw specifieke behoeftes.

kopen aanhanger

Gewichtscapaciteit

Controleer de maximale gewichtscapaciteit van de aanhanger. Dit is het maximale gewicht dat de aanhanger kan dragen zonder schade te veroorzaken. Zorg ervoor dat de capaciteit voldoende is voor het soort lading dat je van plan bent te vervoeren. Houd rekening met zowel het brutogewicht van de lading als het eigen gewicht van de aanhanger zelf.

Type en afmetingen

Aanhangers zijn er in verschillende types en afmetingen. Overweeg het type aanhanger dat het beste past bij wat jij nodig hebt. Bijvoorbeeld een gesloten aanhanger voor extra bescherming van de lading, een 3-zijdige of achterwaartse kipper voor het vervoeren van losse materialen, of een plateauwagen voor het vervoer van voertuigen. Zorg ervoor dat de afmetingen van de aanhanger voldoende zijn om jouw lading comfortabel te kunnen vervoeren.

Kwaliteit en duurzaamheid

Let op kwaliteit en duurzaamheid van de aanhanger. Controleer het materiaal waarvan de aanhanger is gemaakt en zorg ervoor dat het stevig en bestand is tegen de belasting die je ervan verwacht. Een betrouwbare aanhanger gaat langer mee en kan je op de lange termijn kosten besparen. De aanhangers van Henra zijn gemaakt met de grootste zorg en aandacht zodat jij jarenlang dagelijks kunt rekenen op de uitstekende kwaliteit.

Remsysteem

Afhankelijk van het gewicht van de aanhanger kunnen er verschillende remvereisten gelden. Er zijn aanhangers met oploopremmen, oploopremmen in combinatie met een reminrichting op de auto, of geremde aanhangers met eigen remsystemen. Zorg ervoor dat het remsysteem voldoet aan de wettelijke vereisten en geschikt is voor het gewicht dat je wil vervoeren.

Verlichting en signalering

Controleer of de aanhanger is voorzien van de juiste verlichting en signalering. Dit omvat remlichten, richtingaanwijzers, achterlichten en reflectoren. Zorg ervoor dat deze goed functioneren en voldoen aan de wettelijke eisen. Dit is essentieel voor de veiligheid op de weg.

Welke Henra wordt het voor jou?

Door deze belangrijke punten in overweging te nemen, kun je een weloverwogen beslissing nemen en een aanhanger kiezen die perfect past bij jouw specifieke behoeften. Vergeet ook niet om de geldende wet- en regelgeving met betrekking tot aanhangers in jouw land te raadplegen, zodat je aan alle vereisten voldoet tijdens het gebruik van de aanhanger. Heb je behoefte aan professioneel advies aan de hand van jouw specifieke situatie en werkzaamheden? Bij Henra denken we altijd met je mee over de ideale oplossing. Voordat Henra aanhangwagens onze deur uitgaan, worden ze volledig gecontroleerd, getest en gekeurd, zodat je bij elke opdracht kunt vertrouwen op de kwaliteit van Henra. Neem contact op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Deel dit bericht

Facebook
LinkedIn
Email

Vragen? Neem contact met ons op!

=